2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

NAUJA PARODA KVK BIBLIOTEKOJE (TF)!


Algimanto Kalvaičio fotografijų paroda
„Tarp formų“


KVK biblioteka sveikina visus kolegijos pedagogus su Mokytojų diena! Šventės šurmulyje ar įtemptos dienos lėkime kviečiame minutėlei stabtelėti ir pasigrožėti nauja paroda bibliotekoje (TF, Bijūnų g. 10). Nuo spalio 5 d. čia bus eksponuojama fotomenininko Algimanto Kalvaičio darbų ciklo „Ledai“ paroda „Tarp formų“.  


Fotografo pristatoma paroda – romantiška, pilna metaforų. Mums ji suteiks progą giliau panirti į supantį pasaulį, jo slėpinius, pamąstyti ir nusišypsoti. Talentingai „sugautas“ ledo tirpsmas atskleidžia gyvą, turtingą nuotaikų ir jausmų gamą: čia išvystame, kaip galima suspindėti iš džiaugsmo, mieguistai apsiblausti, jaukiai rusenti palydint saulę... Gyvybės pradas glūdi visur – ir žėrinčiame, sudvasintame, didingame simbolyje, ir žmogaus veido užuominose, ir mažame, trapiame ledo gyvūnėlyje.
Pats A. Kalvaitis į savo parodą žvelgia filosofiškai. Tirpstantis ledas, besikeičiančios jo formos autoriui simbolizuoja gyvenimo kontrastus, kaitą, pairtis:
„Formos, faktūros, asociacijos, patirtis, prisiminimai, emocijos... Gyvenam, prisimenam, išgyvenam, džiaugiamės... Ar teisingai išsprendžiau lygtį ir ar užteks pinigų nusipirkti cigarėtėms ir duonai... Reikės „pagooglinti“, paieškoti pigesnės tos jachtos... Kokios gražios formos...
Ir vėl viskas ratu. Vieniems žmonėms tas ratas didesnis, kitiems mažesnis. Ar vienodos jų patirties emocijos? Kaip tie politikai nusišneka...
RUTINA, NUOVARGIS.
O būna, žiūri, nesupranti, bet patinka...
POILSIS.
Apniukęs, šaltas, žieminis pajūris, bet ir šitoje aplinkoje akis susiranda vaizdo lopinėlį poilsiui... Iliuzijom.“ 
A. Kalvaitis (g. 1957 m.) fotografo specialybę įgijo 1977 m. Tuo pačiu metu dalyvavo prie VU įsikūrusio studentų fotoklubo veikloje. 1979 m. pradėjo dirbti fotografu įvairiuose spaudos leidiniuose,  nuo 1995 m. – ir dizaineriu skaitmenintoju, o nuo 2002 m. – fotoreporteriu. 1996 m. įstojo į Lietuvos fotomeno sąjungą. Dabar daugiausiai bendradarbiauja su dienraščiu „Verslo žinios“.


Parengta naudojant A. Kalvaičio inormaciją ir R. Pečiukonytės straipsnį

„Ledo kristalėlyje – giliaprasmė minties raiška“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą